Double Diamond

De Skimmia japonica Double Diamond is eigenlijk een mix van de Rubella en de Finchy in een pot. Deze Skimmia is een wintergroene sierheester. De plant heeft een mix van fris groene bloemknoppen en dieprode bloemknoppen en leerachtig blad. De plant heeft een compacte groeiwijze en kun je zowel in de volle grond als in potten planten.

Bloeiperiode

J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Hoe verzorg je deze plant

Water

De Skimmia houdt van goed afwaterende en een niet kalkhoudende, lichtzure grond. Staat de Skimmia in een pot dan is het belangrijk dat het overtollige water weg kan lopen. De plant heeft niet veel water nodig maar geef water naar behoefte en bij extreme droogte.

Standplaats

Skimmia is niet veeleisend maar groeit het beste in de halfschaduw/schaduw. Bij te veel zonlicht zullen de donkergroene bladeren gele plekken vertonen.

Voeding

Zorg voor een voedingsrijke bodem en mest in de volle grond 2 keer per jaar bij. Doe dit met een organische langwerkende meststof, de eerste keer in het vroege voorjaar en de tweede keer in september. Staat de plant in pot, mest dan 1 keer per maand bij.