Skimmia

Ons vier seizoenen wonder

Winter Angels zorgen voor kleur in uw tuin en op het terras

Skimmia’s zijn groenblijvende sierheesters en hebben leerachtig blad, glanzende bloemknoppen en verwend je in de lente en zomer met geurende bloemen. Skimmia is echter tweehuizig wat betekend dat er mannelijke en vrouwelijk planten bestaan. Mannelijke skimmia’s geven bloemen en vrouwelijke skimmia’s geven bessen. Kwekerij Verboom kweekt alleen mannelijke skimmia’s met prachtige bloemen. Onze Skimmia’s zijn verkrijgbaar in de volgende drie soorten:

Rubella

De Skimmia japonica Rubella is een bekende en populaire, wintergroene sierheester die vaak wordt toegepast in tuinen. De plant heeft dieprode bloemknoppen en leerachtig blad. De plant heeft een compacte groeiwijze en kun je zowel in de volle grond als in potten planten.

Bekijk assortiment

Finchy

De Skimmia japonica Finchy is een wintergroene sierheester. De plant heeft fris groene bloemknoppen en leerachtig blad. De plant heeft een compacte groeiwijze en kun je zowel in de volle grond als in potten planten.

Bekijk assortiment

Double Diamond

De Skimmia japonica Double Diamond is eigenlijk een mix van de Rubella en de Finchy in een pot. Deze Skimmia is een wintergroene sierheester. De plant heeft een mix van fris groene bloemknoppen en dieprode bloemknoppen en leerachtig blad. De plant heeft een compacte groeiwijze en kun je zowel in de volle grond als in potten planten.

Bekijk assortiment