Sifra

De Helleborus Verboom Sifra is een uniek soort omdat de eerste roze bloemen rond eerste kerstdag in bloei komen te staan. In tegenstelling tot de andere Winter Angels bloeit deze Helleborus zowel binnen als buiten, in potten en in de tuin. Binnen kleuren de bloemen lichtroze tot wit en buiten kleuren de bloemen van roze naar rood. Een binnen bloeiende Verboom Sifra kan na het voorjaar in de tuin geplant worden als winterharde plant. Zo kun je jaar na jaar genieten van deze bloemenpracht.

Bloeiperiode

J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Hoe verzorg je deze plant

Water

Tijdens de bloei is het belangrijk om regelmatig water te geven. Let er op dat de plant niet met de wortels in het water blijft staan, hierdoor ontstaat er kans op wortelrot. Hoeveelheid watergiften is afhankelijk van de standplaats en klimaatomstandigheden.

Standplaats

Gedurende de bloeiperiode (rond kerst) kan de plant zowel binnen als buiten in de tuin of op het terras. Binnenshuis kleuren de bloemen lichter tot wit en buiten kleuren de bloemen juist donkerder. Hoe koeler de omgeving, hoe langer de plant zal bloeien. Na de bloeiperiode binnenshuis kan de Verboom Sifra in het voorjaar in de tuin of in een pot op het terras geplant worden. Doe dit nadat de kans op nachtvorst voorbij is. Dit voorkomt dat de jonge bladeren kapotvriezen. De Helleborus blijft buitenshuis het mooiste wanneer de plant op een plek in de halfschaduw staat. Doordat de plant minder zonlicht krijgt blijven de bladeren mooi donker van kleur.

Voeding

Geef tijdens de bloei water met universele plantenvoeding. Zorg na de bloei voor een voedingsrijke bodem en mest in de volle grond 2 keer per jaar bij. Doe dit met een organische langwerkende meststof, de eerste keer in het vroege voorjaar en de tweede keer in september. Staat de plant in pot, mest dan 1 keer per maand bij.