Pippa's Purple

De Helleborus Pippa’s Purple heeft een prachtige diepe roze-paarse bloemkleur en gemarmerde bladeren. De gemarmerde bladeren sieren uw tuin jaarrond. Deze Helleborus is winterhard, rijkbloeiend en langbloeiend.

Bloeiperiode

J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Hoe verzorg je deze plant

Water

Zowel in de volle grond als in de pot is het belangrijk om voldoende water te geven na het planten. Geef afhankelijk van het weer 1-3 keer per week water. Na het wortelen van de plant heeft de plant enkel nog water nodig bij extreme droogte. Ze houden niet van natte voeten, zorg daarom voor waterdoorlatende grond of dat het overtollige water weg kan lopen.

Standplaats

Zet deze Helleborus in de halfschaduw/zon. Door voldoende zonlicht krijgt de marmertekening op het blad meer contrast en maakt de plant meer bloemen aan. In tegenstelling tot de andere Helleborus Winter Angels kan dit soort goed in de volle zon staan.

Voeding

Zorg voor een voedingsrijke bodem en mest in de volle grond 2 keer per jaar bij. Doe dit met een organische langwerkende meststof, de eerste keer in het vroege voorjaar en de tweede keer in september. Staat de plant in pot, mest dan 1 keer per maand bij.