Verboom Beauty

De Helleborus Verboom Beauty is een echte alleskunner. Dit sterke zusje van de kerstroos bloeit zeer vroeg met prachtige witte bloemen. Vanaf het begin van de adventstijd kunt u al genieten van deze spectaculaire winterbloemen. In tegenstelling tot de andere Winter Angels bloeit deze beauty zowel binnen als buiten, in potten en in de tuin. Een binnen bloeiende Verboom Beauty kan na het voorjaar in de tuin geplant worden als winterharde plant. Zo kun je jaar na jaar genieten van deze bloemenpracht.

Bloeiperiode

J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Hoe verzorg je deze plant

Water

Tijdens de bloei is het belangrijk om regelmatig water te geven. Let er op dat de plant niet met de wortels in het water blijft staan, hierdoor ontstaat er kans op wortelrot. Hoeveelheid watergiften is afhankelijk van de standplaats en klimaatomstandigheden.

Standplaats

Gedurende de bloeiperiode (rond kerst) kan de plant zowel binnen als buiten in de tuin of op het terras. Hoe koeler de omgeving, hoe langer de plant zal bloeien. Na de bloeiperiode binnenshuis kan de Verboom Beauty in het voorjaar in de tuin of in een pot op het terras geplant worden. Doe dit nadat de kans op nachtvorst voorbij is. Dit voorkomt dat de jonge bladeren kapotvriezen. De Helleborus blijft buiten het mooiste wanneer de plant niet in de volle zon staat. Doordat de plant minder zonlicht krijgt blijven de bladeren mooi donker van kleur.

Voeding

Geef tijdens de bloei water met universele plantenvoeding. Zorg na de bloei voor een voedingsrijke bodem en mest in de volle grond 2 keer per jaar bij. Doe dit met een organische langwerkende meststof, de eerste keer in het vroege voorjaar en de tweede keer in september. Staat de plant in pot, mest dan 1 keer per maand bij.